Zoek je naar corsages voor je bruiloft dan zul je moeten kiezen. Ga ik voor een corsage met magneet of voor een corsage met een speld als sluiting. In deze blog mijn eigen ervaring met mageneet corsages. We hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet en een aantal tips waar je op moet letten.

» Corsage met magneet=geen gaatjes

Het is voor elke daggast even slikken. Moet ik nou een corsage op mijn mooie outfit spelden? Liever niet! En toch schik je je naar de wens van het bruidspaar om een corsage te dragen. Dus speld je je houten corsage op. Maar helaas, je hebt hem te laag opgespeld. Je haalt je corsage er weer af en na een nieuwe poging zit je corsage goed. Zo ben je 4 gaatjes in je overhemd of jurkje rijker maar zit je corsage wel goed. Een van de grote voordelen van corsage met magneet is dat je dit probleem nooit zult hebben. Een magneet laat geen gaatjes achter op de kleding van je daggasten. Voor jou een verademing maar de daggast zal er je er ook een groot plezier mee doen. Al zullen ze uiteraard nooit klagen over de speldjes, mocht je daar voor kiezen.

» Kracht magneet corsage

Magneet is er in allerlei sterktes. Als je een corsage van Joehoee besteld dat krijg je een magneet met de juiste kracht. Huh, hoezo de juiste kracht? Nou, er zijn namelijk magneten die te sterk. Hierdoor krijg je de corsage bijna niet meer van je kleding af. Of je beschadigd je kleding als je de corsage er toch wel af krijgt. Wat je ook niet wilt is een te slap magneetje die bij elk stootje er direct af valt. Let daarom bij het testen van een corsage goed op de kracht van de magneet.

» Magneet en pacemaker

Het is bijna niet nodig hier nog meer woorden aan te besteden. Maar eens moet de eerste keer zijn, dus mocht je het nog niet weten; magneten en een pacemaker gaan niet samen. Magneten kunnen niet gebruikt worden bij iemand die een pacemaker heeft. De magneet kan de werking van de pacemaker verstoren wat direct gevaarlijk is voor de persoon die hem draagt. Check dus altijd even of iemand in je familie een pacemaker heeft.

» Voorbeelden corsage magneet

Joehoee levert alle corsages met een magneet. Uiteraard kun je ook voor het klassieke speldje kiezen mocht je voorkeur daar naar uit gaan. Hieronder staan een aantal corsages van klanten die met magneet geleverd zijn. Ook zie je een afbeelding hoe de achterkant van de corsage eruit ziet.

» Verliezen van magneetjes

Er is ook een nadeel aan het gebruik van een magneet. Een magneet bestaat altijd ui 2 delen. Mocht je een van beide delen kwijt raken dan is het lastig om de corsage te dragen. Zorg er voor dat je een aantal reserve magneetjes achter de hand hebt. Je zult altijd zien dat een neefje of nichtje die aan het spelen is er per ongeluk een verliest. Joehoee levert altijd een aantal reserve magneetjes bij haar corsages.

» Breken van magneten

Het kan voor komen dat een magneet breekt. Bijvoorbeeld als je je corsage veel op of af doet. Het kan ook voor komen als je de magneten te scheef houdt waardoor de klap te hard is. In dit geval is het handig een reserve magneet bij een van de ceremoniemeesters te vragen.

» Corsage op en af doen

Een groot voordeel van een magneet is dat je de corsage gemakkelijk op en af kunt doen. Er zijn vaak momenten op een bruiloft dat de corsage even in de weg zit. Bijvoorbeeld als je je jas aan wilt doen of als je borstvoeding moet geven. Het is dan fijn dat een corsage een magneet heeft. Zorg ervoor dat bij het afdoen van de corsage je de magneet aan de binnenkant van je kleding niet verliest.

Liefs,

Lydia